ÇALIŞAN BAĞLILIĞI EĞİTİMİ
ÇALIŞANLARIN %87'Sİ
İŞİNE BAĞLI DEĞİL!
ÇALIŞAN BAĞLILIĞI PROBLEMİ İNSAN KAYNAĞI MALİYETİNİ %34 ARTIRIYOR.
İşine Bağlı
13%
Bu çalışanlar, iş yerleriyle, misyonuyla bir bağlantı kurmuşlardır ve başarıya ulaşabilmek için beklenenin de üzerinde çalışırlar.
İşine Bağlı Olmayan
67%
İşine bağlılığı olmayan bir çalışan ‘çıkıp gitmiş’tir. Fiziksel olarak işte olabilirler ama zihinsel olarak değillerdir. Çalışmaya istekli değillerdir ve idare edecek kadar çalışırlar.
Hiç Bağlılık Hissetmeyen
20%
Bu kategorideki bir çalışan, şirkete zarar verebilir ve şirket aleyhinde hareket edebilir. Verimlilik düzeylerini ve çalışanların moralini düşürmek için etkin şekilde uğraşırlar.
Çalışan bağlılığı nedir?
Çalışan bağlılığı, çalışanların tutkulu, enerjik ve kendilerini işlerine adadıkları duygusal bir durumdur. Bu durum, çalışanları kalpleri, ruhları akıları ve hünerleri ile yüksek performans verir hale getirir.
Mind: Akıl
Heart: Kalp
Hands: Yetenek
Spirit: Ruh
Model
Bir firmaya katılmak için ilk baktığımızda, maaş vaadi, firma markası, havalı ikramiyeler tarafından aklımız çelinebilir. Önemliler mi ? Elbette. Ancak bu faktörlere biz ‘memnuniyet unsurları’ diyoruz, bağlılığı artırmazlar. Bağlılık memnuniyetin ötesine geçer. Bağlılık, anlam, bağımsızlık, gelişme, etki ve birleşme yani-MAGIC-‘i bulduğumuzda oluşur. I&D’nin 5 unsurlu çalışan bağlılığı modeli, baştan sona bütün bir yaklaşım ve yapılan anket sonuçlarını baz alarak ilerler.
Meaning : Anlam / Mana
Autonomy: Özerlik / Bağımsızlık
Growth: Büyüme/Gelişme
Impact : Etki
Connection: Bağlantı/Birleşme